Johanna Christina Florencia, 1896-1998

 

NinetyEight
“Waar staat de naam NinetyEight eigenlijk voor?” wordt me vaak gevraagd. Dan vertel ik over mijn oma van moederszijde. Hoe ik vanaf mijn negende jaar bij haar opgroeide, nadat mijn opa overleed. Onder andere omstandigheden dan thuis; geen elektra en geen stromend water. Mijn oma kon mij geen luxe geven, maar zij gaf mij acceptatie en waardering, die ik bij mijn ouders niet voelde. Zij gaf mij haar wijsheid en liefde en een standje als dat nodig was. En zij gaf mij haar steun en het vertrouwen om datgene te doen waar ik goed in was, leren en voetballen. Ik woonde tien jaar bij haar, op nummer 98, tot ik op mijn negentiende naar Nederland vertrok om daar verder te studeren. Om diploma’s te halen die mij perspectief gaven op werk waarmee ik in mijn eigen onderhoud kon voorzien. Ik wilde op geen enkele manier afhankelijk zijn van anderen of gedwongen worden tot keuzes waar ik niet achter stond. Ik wilde de vrijheid om mijn eigen keuzes te maken. Alleen en soms samen met anderen; dat is gelukt.

 

Volhouden vanuit kracht en vertrouwen
Een geplaveide weg was het niet. Ondanks een afgeronde lerarenopleiding en universitaire studie heb ik in Nederland geregeld moeten knokken om aangenomen te worden. Ik heb volgehouden, vanuit de kracht en het vertrouwen die mijn oma mij als kind gaf. Haar wijsheid en liefde waren mijn voorbeeld en basis. Ik kan inmiddels terugkijken op een succesvol werkzaam leven, waarin ik veel gedaan en geleerd heb. Succes is afhankelijk van eigen inspanning, het gegund worden en samenwerking. Het is nu mijn beurt om verworven kennis en vaardigheden door te geven. Dat was mijn reden om in 2017 mijn eigen bedrijf NinetyEight op te starten, waarmee ik jou als professional wil ondersteunen. Ik heb jou iets te vertellen. Iets dat jou sterker kan maken, zodat jij, net als ik, je keuzes in de toekomst in vrijheid kunt nemen. Dat gun ik iedereen.

 

Eerbetoon aan Johanna (koosnaam Ganchi)
De naam NinetyEight is een eerbetoon aan mijn wijze, liefdevolle oma, die op nummer 98 woonde. En laat nou mijn oudste zoon me een tijdje terug tijdens een telefoongesprek vragen:  “Zeg pap, wist jij dat je op de 98e dag van het jaar geboren bent?”
Toeval bestaat niet!